Gazdasági társaságunk – a Salamon Kft. – 1988 óta sikeresen működő családi vállalkozás.

Fő tevékenységünk alapításkor az étkezési napraforgó feldolgozása volt. Ennek keretében az ország szinte teljes terültéről vásároltuk az étkezési napraforgót, majd pörköltük és csomagoltuk. Szinte kizárólag külföldi piacon értékesítettük termékünket, éves szinten mintegy 500 tonna napraforgót exportáltunk.

Azonban a piaci igény változása új irányt mutatott számunkra. Saját tulajdonú telephelyünkön több éves kutató-fejlesztő munkába kezdtünk. Célunk olyan száraz kutyaeledel kifejlesztése volt, mely szinte kizárólag természetes, kiváló alapanyagokból állítható elő, és teljes értékű táplálékot jelenthet a kutyatenyésztés és tartás minden területén. Ezen célunk eléréséhez saját fejlesztésű gyártósort alakítottunk ki. A kutató-fejlesztő munka során folyamatosan teljeskörű laboratóriumi vizsgálatokkal igazoltuk munkánk eredményét, majd 2007-től elkezdtük a Flamó névre hallgató száraz kutyaeledelek gyártását. Az általunk kifejlesztett kutyatáp ettől az évtől hatósági engedéllyel rendelkezik.

Elfogadott HACCP-rendszer előírásai szerint gyártunk, mely a gyártmány minőségét, az élelmiszerbiztonsági előírások betartását garantálja. Az általunk előállított tápok kiváló beltartalmi értékeit, fehérje, vitamin és ásványianyag-tartalmát is hatósági vizsgálatok igazolják. A fejlesztőmunka során, valamint a próbagyártás időszakában előállított takarmányt a környék több kutyatenyésztője kizárólagos táplálékként állataival „tesztelte”. A fogyasztó kutyák mindegyike kitűnő fizikai, szellemi és küllemi állapotban van, melyet a kutyakiállításokon és agility-versenyeken elért eredmények is bizonyítanak.

Cégünk nagy odafigyelést fordít a Flamó márkanévre hallgató termékek folyamatos jó minőségének biztosítására. Törekszünk a Flamó nevet országszerte ismertté tenni és széles körben ajánlani a kutyabarátok körében.

Büszkék vagyunk családunkra, dolgozóinkra és az összes partnerünkre, akik valamilyen formában részt vesznek a kutyaeledelgyártás és értékesítés folyamatában. Az elmúlt évek nehézségei ellenére is piacon tudtunk maradni, és továbbra is törekszünk minden kutyus és kedves gazdáik igényeit kielégíteni eledeleinkkel.

Célkitűzésünk: A jelenleg gyártott tápjaink magasabb minőségi szintre emelése, valamint tervben van új, Hipoallergén termékcsalád fejlesztése, és Macskaeledel gyártása is.

Szívesen fogadunk minden építő jellegű dicséretet és kritikát, továbbá nyitottak vagyunk üzleti ajánlatokra, a Flamó népszerűsítésére!

Üdvözlettel: Salamon Kft.